ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ

Image

Με τον όρο αθλητικές κακώσεις περιγράφονται οι τραυματισμοί που συμβαίνουν κατά την διάρκεια των αθλητικών δραστηριοτήτων είτε το άτομο που τις παθαίνει είναι επαγγελματίας αθλητής είτε ερασιτέχνης.

Οι αθλητικές κακώσεις διακρίνονται σε οξείες όπου υπάρχει ένα τραυματικό γεγονός και σε χρόνιες που οφείλονται στην υπέρχρηση.

Οι πιο συχνές είναι:
  • τενοντίτιδες

  • κατάγματα

  • εξαρθρήματα

  • διαστρέμματα

  • μυϊκές θλάσεις

Για να αντιμετωπιστούν οι αθλητικές κακώσεις θα πρέπει πρώτα να έχει γίνει σωστή διάγνωση, o ιατρός να διαθέτει την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία για τον κατάλληλο χειρισμό ανά είδος κάκωσης.

Για να περιοριστούν τα συμπτώματα και να υποχωρήσει το αιμάτωμα και η φλεγμονή ο ασθενής θα πρέπει να αναπαυτεί, να κάνει παγοθεραπεία και κάνει επίδεση και ανύψωση του σκέλους.

Αν τα συμπτώματα επιμένουν μπορεί να χρειαστεί φυσιοθεραπεία ή κάποιο πρόγραμμα με ασκήσεις ενδυνάμωσης για να μπορέσει ο ασθενής να επανέλθει στις δραστηριότητές του, πάντα με την έγκριση του θεράποντα ιατρού του.

Image
Image
Image
Image
Image
Μιλήστε Απευθείας με το Ιατρείο μας

συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή email στο info@harishristopoulos.gr τις ερωτήσεις και απορίες σας!

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός

O Δρ. Χριστόπουλος Χάρης είναι Διευθυντής της Α' Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία, ενώ έως το 2006 διετέλεσε Διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής Αθλητικών Κακώσεων του Νοσοκομείου Metropolitan.

Στο ορθοπεδικό μας ιατρείο, παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την ιατρική αποκατάσταση παθήσεων ορθοπαιδικής φύσης για άτομα κάθε ηλικίας, καλύπτοντας όλο το εύρος των ορθοπεδικών παθήσεων.

Για ραντεβού καλέστε καθημερινά στο +30 210 6855101

Το Ιατρείο

Το Ιατρείο λειτουργεί καθημερινά ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ.

Απογευματινά ραντεβού Δευτέρα & Πέμπτη 18.00 - 20.00

Διεύθυνση: Ιπποκράτους 6-8, Νέα Φιλοθέη (έναντι Νοσ. Μητέρα)